Home

Gjennomsiktige tenner behandling

Invisalign Norge - Rette tenner med gjennomsiktig, nesten

 1. Da vi lanserte verdens første gjennomsiktige regulering endret vi mye mer enn bare hvordan folk fikk tennene sine rettet. Hver funksjon er utformet for å vise det smilet du fortjener. Det er derfor millioner av mennesker nå har forvandlet sine liv med våre avtakbare, nesten usynlige reguleringer
 2. Reguleringen kan settes på innsiden av tennene, eller du kan regulere med gjennomsiktige klosser på utsiden. I noen tilfeller er det nok med avtagbare og gjennomsiktige skinner, som nesten er umulig å få øye på - selv på nært hold
 3. e begynner å bli gjennomsiktige (er allerede gjennomsiktige nederst)
 4. Vi har et profesjonelt team som kun arbeider med diagnose og behandling av bitt- og kjeveavvik, som gir oss det beste utgangspunktet for å bedre livskvalitet og trivsel for våre pasienter. Dette betyr ikke bare rette tenner, men fremfor alt godt samsvar mellom radene av tenner i alle tre dimensjoner
 5. Vi tilbyr også regulering på baksiden av tennene og behandling med gjennomsiktige skinner (Aligners). Har du spørsmål? Ring oss idag! 73 51 10 73. Konsultasjon. Vi synes det er viktig å snakke med våre pasienter slik at de får en best mulig opplevelse. Les mer. Refusjon
 6. Dersom tennene ikke står i en god relasjon til hverandre, eller bittet ikke er stabilt, vil bevegelsen bli tydeligere etter hvert som årene går. Vi tilbyr mange typer behandling og har vært så heldige å få hjulpet utrolig mange mennesker fra Oslo og hele østlandet som har hatt behov for tannregulering eller annen kjeveortopedisk behandling
 7. Din Invisalign gjennomsiktige regulering er spesiallaget med vårt patentbeskyttede SmartTrack-materiale. De sitter tett over tennene dine og er klinisk bevist å forbedre kontrollen av tannbevegelser, beveger tennene dine forsiktig og til og med roterer dem når det trengs

•Tennene har flyttet seg som følge av sykdommen Periodontitt eller p.g.a.tanntap. Stabilisering etter behandling: regulering av tennene ved hjelp av en serie gjennomsiktige plastskinner. Disse skiftes ca. hver andre uke, og brukes 24 timer i døgnet Syreskader på tenner er svært vanlig. Vi gir deg behandling og gode råd om hvordan du kan unngå syreskader. Ta kontakt med oss på 22605557 Etter avsluttet behandling ønsker man å sikre at tennene står låst i ny posisjon. I begynnelsen trengs et hjelpemiddel en såkalt retainer. Det finnes to typer av retainere: metalltråd eller skinne. Metalltråden limes til baksiden av tennene. Fordelen er at den sitter på plass og er mer forutsigbar (du kan ikke glemme å ta den på) Behandling av råtne tenner avhenger av hvor langt sykdomsprosessen har kommet. Gjennomsiktige tenner. Skyldes ofte tanngnissing, syreskader, for hard tannpuss eller en kombinasjon av dette. Tannsubstansen slites bort, tennene blir tynnere og fremstår mer gjennomsiktige - Folk reagerer dessverre ofte ikke før tennene begynner å ise eller bli gjennomsiktige og tynne. Da begynner de gjerne å brekke av i små biter nederst på kantene, forteller Mulic

Denne type behandling er mer krevende og kostbar enn tradisjonell tannregulering. Vi bruker Damon Q2 reguleringsklosser, se mer info på Ormco . Det er også mulig at regulere tennene ved hjelp av gjennomsiktige skinner (aligners) som brukes døgnet rundt, dette er alternativ behandling for mindre bittavvik som ikke krever behandling med for eksempel tradisjonelle klosser - behandling for både voksne og barn Her har vi et vennlig behandlingsmiljø - tiden du går med regulering skal være så enkel og grei som mulig! Regulering kan være så mye - fargerike 'gommer', fast regulering på fremsiden av tennene eller mer 'usynlig' regulering som sitter på baksiden av tennene, eller gjennomsiktige plastskinner

Gjennomsiktige tenner - bulimi » Temaoversikt » Tannhelse; Logg inn for å følge dette . Følgere 0 Gjennomsiktige tenner - bulimi. Fortennene mine har alltid vært litt gjennomsiktige helt nederst, og jeg har ikke tenkt noe over det. Men igår så jeg at også tennene ved siden av og tennene foran nede også har begynt å bli litt. Da kan omfattende behandling blir nødvendig, sier Young Vik. - Tenner som er skadet, kan vanligvis repareres - i første omgang med plastfyllinger. Ved mer omfattende skader kan det lages laminater eller kroner, men som andre reparasjoner, holder de ikke evig, forteller hun Behandlingen med Invisalign er usynlig og skånsom kjeveortopedisk behandling som retter skeive tenner og korrigerer bittet. Mange tannstillingproblemer kan behandles med usynlig tannregulering. Med Invisalign kan man behandle. Trangstilte tenner: når det er for liten plass i kjeven til alle tenner som gjør at tennene står skeivt Usynlig tannregulering er et behandlingskonsept av nyere dato. Tannreguleringer tradisjonelt forbundet med store annordninger og ståltråder på synlige tannflater på barn og ungdom .Med dagens teknikker er det mer akseptabelt også for voksne å gjennomgå tannregulering for å forbedre funksjon og estetikk Usynlig tannregulering med gjennomsiktige skinner. Invisalign retter opp tennene ved hjelp av en serie med nesten usynlige skinner som er løse og som kan tas ut og settes tilbake på tennene. Skinnene er «skreddersydd» hver enkelt pasient. De skal benyttes 20-22 timer i døgnet og bare tas ut når du spiser eller pusser tenner

Ti ofte stilte spørsmål og svar om tannbehandling

helt eller delvis tanntap, uten egne tenner i underkjeven (og ute av stand til å kunne bruke løstsittende protese) Godkjente egenandeler i forbindelse med sykdommer og misdannelser (anomalier) i munn og kjeve (punkt 5) og behandling av enkelte former for tannkjøttsykdommer (marginal periodontitt og periimplantitt, punkt 6), teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2 Dessverre oppdager vi ikke de tidlige tegnene på tannerosjon selv, selv om noen kanskje kan kjenne mild ising. Ved en konsultasjon kan tannlegen oppdage tidlige tegn på erosjon/ syreskader og tilby en passende behandling. Dette kan være alt fra å forebygge at begynnende skader utvikles til å restaurere ødelagte eller svært ødelagte tenner

Usynlige tannregulering: Vi tilbyr to typer usynnlige tannregulering. Enten tannregulering som er limt på baksiden av tenner eller kjeveortopedisk behandling med gjennomsiktige skinner. Kjeveortopeden vurderer i forhold til hvilken bittavvik du har, om det er mulig med usynlig tannregulering og hvilken type usynnlige tannregulering som er anbefalt Tannlege Mikkelsen på Vika i Oslo sentrum kan hjelpe deg med behandling for syreskader på tenner I Norge betaler man som regel tannlegeregningen sin selv. Men det finnes noen unntak, og disse unntakene gjelder også i EU/EØS. Gå gjennom alle stegene i denne veiviseren, og du får et godt bilde av hvilke rettigheter du har, og hva du må gjøre Priser for kjeveortopedisk behandling i Oslo. Priser for både barn, ungdom og voksne over 20 år, på alt fra tradisjonell til usynlig tannregulerin Et enda penere smil Tannreguleringen består av et sett gjennomsiktige skinner som kan tas av når man spiser eller pusser tennene. Tannlegen følger med på hvordan tennene beveger seg gjennom jevnlige oppfølgingstimer, og du kan selv følge med på utviklingen med den visuell fremstillingen av hvordan tennene dine vil flytte på seg

Har du behov for akutt behandling, eller en vanlig kontroll av dine tenner ? Vi er her for å hjelpe deg. Men, viktig: Vi må be deg om å ikke møte på klinikken, men kontakte oss på telefon 22 20 43 81, eller mail hvis du: - har symptomer på eller fått konstatert luftveisinfeksjon - er hjemmeisolert - er i karanten Behandling og reparasjon av tannerosjon. Du kan redusere risikoen for tannerosjon ved å minimere inntaket av sur mat og drikke. Hvis du drikker brus eller fruktjuice, kan du bruke et sugerør for å minimere drikkens kontakt med tennene, og drikke til måltider. Å tygge sukkerfri tyggegummi hjelper ved å stimulere mer spyttproduksjon, noe som nøytraliserer syre Denne typen behandling er mer kostbar enn tradisjonell regulering. Incognito. Ved behandling med Incognito plasseres reguleringen på baksiden av tennene. I begynnelsen kan det oppleves vanskelig å snakke normalt. Incognito er en mer krevende og kostbar behandling enn tradisjonell tannregulering Oblitirerte tenner skal ikke rotfylles profylaktisk, men det er viktig å merke seg at pulpavevet er svakt og ikke alltid tåler omfattende terapi, heller ikke omfattende kjeveortopedisk behandling. Helt utslåtte tenner. Eksartikulerte tenner bør snarest mulig replasseres. I mellomtiden kan de oppbevares i saliva (i munnen) eller melk Behandling. Tannrotbehandlingen består av en mekanisk rensing av tannrøttenes nervekanaler kombinert med desinfeksjon av nervekanalene. Behandlingen avsluttes med en rotfylling. I forbindelse med rotbehandlingen skylles tannen med forskjellige former for skyllevæsker og legemidler, f.eks. natriumhypokloritt, EDTA, jod-kaliumjodid eller.

Kjøkkenmaskin skap bruksanvisning: Gjennomsiktige tenner

Tennene flyttes ved hjelp av en serie tynne, gjennomsiktige plastskinner som framstilles i England ved hjelp av avansert datateknikk. Pasienten bytter til en ny skinne annenhver uke, som ved vanlig behandling kan gi behov for opptil 40-50 skinner. Behandlingen er derfor 50-75% dyrere enn vanlig regulering. For mer informasjon trykk her Et enda penere smil Tannreguleringen består av et sett gjennomsiktige skinner som kan tas av når man spiser eller pusser tennene. Tannlegen følger med på hvordan tennene beveger seg gjennom jevnlige oppfølgingstimer, og du kan selv følge med på utviklingen med den visuell fremstillingen av hvordan tennene dine vil flytte på seg Dersom tenner går tapt kan også utgifter til protetisk behandling for de tapte tennene dekkes. Utgiftene dekkes etter refusjonstakstene. Tilstand 11: Allergiske reaksjoner mot tannrestaureringsmaterialer (i munnhule eller på hud Riktig posisjonering av tennene/kjeven. Å hvile tungen mot ganen med tennene fra hverandre og leppene lukket hindrer tanngnissing og spenninger i kjeven. Regelmessige kontroller hos tannlegen kan avdekke problemet, slik at det kan gjøres noe med det. Behandling. Behandling av tilstanden kommer an på årsaken: Stress

Hensikten med dette arbeidet var å gi en oversikt over vanlige forstyrrelser i emalje og dentin, og å registrere erfaringer med diagnostisering, behandling og konsekvenser av mineraliseringsforstyrrelser med fokus på MIH blant tannleger og tannpleiere ansatt i Oslo offentlige tannhelsetjeneste Tenner blir ofte gulere med årene, men ved hjelp av en spesialfremstilt tynn skinne for tannbleking, så kan du få tilbake et fint smil med lyse tenner igjen. Det er viktig at tannlege eller tannpleier undersøker tenner og tannkjøtt før du starter hjemmeblekingen

Ulike typer behandling - Vakkert Smil A

Tenner, undersøkelse og behandling. Marit Emilie Buseth. March 16, 2016. Marit Emilie Buseth, Den store kaninboka. Jeg vil i dette innlegget fortelle litt om kaninens tenner og samtidig vise en tannundersøkelse veterinær Heidi Stenestad gjorde på kaninen Serafina Tennene hos mennesker kommer i to sett: melketenner og permanente tenner. Alle de permanante tennene er vanligvis på plass omkring 18-års alder. på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell Behandling av hull i tennene gjøres vanligvis med en hvit fylling. Les mer. Tannfylling. Vi kan velge blant flere farger slik at resultatet blir mest mulig likt tannens opprinnelige farge. Les mer. Ising i tennene. Ising i tennene gjør vondt og kan komme av flere forskjellige årsaker Manglende tenner forekommer ofte, spesielt hos middelaldrende personer. Dette kan komme av forskjellige faktorer, som bl.a. tannlegeskrekk , hvor man unngår tannlegebesøk og dermed mister tenner, store amalgamfyllinger, som forårsaker store sprekker i tennene, slik at de kløyves på midten eller langvarig tannkjøttsykdom der bakterier spiser opp benvev og tennene løsner

Invisalign - Usynlig regulering | Torshov Tannlegesenter

Gjennomsiktige skinner: Kalles ofte «aligners» og Invisalign er det mest kjente merket, som også brukes på denne klinikken. Valg av reguleringstype baseres på individuelle behov og ønsker, samt bittfeilen. Etter behandling. Tenner kan flytte på seg etter endt regulering. For å motvirke dette finnes det ulike løsinger Clear Smile Aligner er en type korttidsregulering basert på gjennomsiktige skinner. Hver skinne har som formål å flytte litt på én eller flere tenner. Ved bruk av flere skinner vil tannen / tennene nå sitt endelig posisjon, slik ønsket og forespeilet av tannteknikkeren. Les mer om Clear Smile Aligne Mange merker at med tennene blir tennene deres mer gjennomsiktige. Utviklingen av patologi begynner med skråninger, som gradvis beveger seg til hundene og videre. Denne prosessen kan oppstå selv med perfekt sunne tenner som ikke har blitt behandlet og aldri skadet. Noen tannleger anser dette som et standardalternativ

Protetisk behandling omfatter mange forskjellige typer behandling hvor formålet er å erstatte manglende tenner eller deler av tannen. Det omfatter alt fra proteser (gebisser) til implantater. Ca 30% av vår kliniske tid benyttes til protetisk behandling Flau over råtne tenner - men klarte ikke å bli behandlet. Karin var flau over sine råtne tenner, hun smilte med lukket munn og holdt hendene foran munnen når hun snakket. Hun tygde alltid tyggegummi fordi hun var redd for at det skulle lukte vondt når hun snakket med folk. Hennes ødelagte og råtne tenner preget hele hennes liv Askøy Tannlegesenter har tannleger og spesialister med lang erfaring med estetisk behandling, implantatbehandling, tannregulering med usynlige skinner, som Invisalign, generell rehabilitering av slitte eller reduserte tannsett, og behandling av pasienter med tannlegeskrekk. Vi kan hjelpe deg Tennene: DI (dentinogenesis imperfecta) innebærer gjennomsiktige, misfargede tenner som lett brekker. Melketennene er mest påvirket. Øynene, synet og hørselen: Senehinnen (sklera) i øynene kan være mørkere (blålig) og tynnere enn vanlig. Flere personer med OI er nærsynte enn i resten av befolkningen Invisalign er en revolusjonerende ortodontisk behandling som bruker skreddersydde gjennomsiktige skinner for å gradvis rette tennene dine. Med Invisalign vil ingen se at du regulerer tennene dine med mindre du forteller dem! Det er behagelig å ha på og er laget av klart materiale som gjør behandlingen veldig diskret

Du får utdelt et sett med gjennomsiktige Invisalign-skinner som er tilpasset dine tenner. Skinnene skal brukes hver dag for å oppnå det planlagte resultatet, og etter to uker skal du bytte til neste skinne. Det endelige resultatet. Noen ganger er det behov for å lage et par ekstra skinner for å få det resultatet man ønsker Hodelus er ofte vanskelige å få øye på. De er små (kun 2-3 millimeter lange), og har grå, brun, svart eller rød farge. Ofte kan det være lettere å se luseeggene siden disse ikke beveger seg, men sitter godt festet til selve hårstråene Tennene står uryddig. Ved stor plassmangel kan permanente tenner bli hindret fra å komme ut og bli liggende i kjevebenet. Behandling: Plate eller streng for å skape plass og rette på tennene. Ved stor plassmangel kan det være nødvendig å trekke en eller flere permanente tenner. Agenesi. Manglende anlegg for en eller flere permanente tenner Uten behandling vil sykdommen i de fleste tilfeller ikke medføre store konsekvenser for tannsettet, men ca 5-10% av befolkningen vil oppleve å miste flere tenner i løpet av livet dersom man ikke får behandling. Noen få vil kunne oppleve å bli helt tannløse. Røykere har større risiko enn ikke røykere for utvikling av periodontitt.

Usynlig Tannregulering - Dronningens Tenner

Nå tilbyr vi profesjonell tannbleking til 1/2-pris, kun kr. 1995,- (ord. pris 3995,-). Prisen inkluderer alt som trengs for en vellykket, skånsom og sikker tannbleking av både over- og underkjeven. Tilbud varer ut mars 2020 Tannimplantat er en utmerket løsning for deg som mangler tenner og som vil ha en permanent erstatning uten å borre i nabotennene på noen som helst måte. Denne reaksjonen er veldig forskjellig fra pasient til pasient men generelt oppleves dette som en helt smertefri behandling Søvn behandling. Helse. Philips Avent Gjennomsiktige smokker . Ortodontisk. Philips Avent flat, dråpeformet symmetrisk smokk sikrer naturlig utvikling av gane, tenner og gummer, til og med når smokken ligger opp ned i barnets munn. Brukervennlige silikonsmokker Tenner Vangsv - kjeveortopedene, kjeveledd, fortenner, kjeveortopedisk behandling, bøyler, invisalign, bittfeil, fortann, nattgomme, dental, gjennomsiktige gommer. Behandling av munnsår (forkjølelsessår) Det finnes flere produkter som vil lindre plagene og redusere varigheten av munnsåret. Krem med antiviralt virkestoff (Antix, Zovirax og Vectavir).Disse kremene inneholder virushemmende virkestoff som hindrer spredning og gir raskere tilheling av såret

Tannlege eller tannpleier bør benytte fissurforsegling som behandling av initialkaries i fissurer og fossae i barn og unges permanente tenner. Fissurforsegling kan også benyttes som behandling av initialkaries i primære tenner. Fissurforseglede tenner bør følges opp regelmessig for å sikre intakt forsegling - Philips AVENT ortodontiske, foldbare og symmetriske smokker respekterer den naturlige utviklingen i babyens gane, tenner og gummer. Alle Philips AVENT-smokker er laget av silikon og er smaks- og luktfrie. Fargene de kommer i, kan bli endret

Tannbuen Behandling - tannregulering og kjeveortopedi i Osl

 1. Christina Louise Hvaring er utdannet tannlege ved Universitetet i Oslo i 2009, og utdannet spesialist i kjeveortopedi ved Universitetet i Oslo i 2015. Hun har forsket på behandling av barn med medfødt manglende tannanlegg (agenesi), og tok sin doktorgrad (ph.d.) fra samme universitet i 2017
 2. Hva slags behandling kan hjelpe mot kjeveplager? Hva kan man gjøre selv for å forebygge kjevesmerter? Informasjonsvideo om klikking i kjeven; Hvorfor får man vondt i kjeven? De fleste kjeveplager er relatert til biting av tenner og muskulære spenninger. Kjevespenninger kan også være relatert til smerte, enten i kjeven eller andre steder
 3. Har du ising i tennene? Blottlagte tannhalser er den vanligste grunnen. Det området på tannen som er nærmest tannkjøttet kalles for tannhals. Overflaten på tannkronen er dekket av emalje, mens det som beskytter roten er tannkjøtt og rotsement. Dette er langt fra like slitesterkt som emalje
 4. En krone er et nytt skall på tannen, som gir tilbake funksjon og estetikk. Før og etter behandling med stift og krone. En vellagd krone er vanskelig å skille fra dine naturlige tenner. Det finnes flere ulike materialer man kan lage en krone av. Tidligere valgte man gull og metalkeramikk
 5. Tenner Stange - kjeveortopedene, ortoped, kjeveledd, fortenner, kjeveortopedisk behandling, ortognatisk kirurgi, bøyler, invisalign, bittfeil, fortann, nattgomme.
 6. Nimi tilbyr utredning og behandling av pasienter med kjeveplager. Vi foretar en grundig undersøkelse, og vurderer hvilke årsaker som kan være aktuelle for din tilstand. Bestill time hos kiropraktor Ragnhild Perstølen nå
 7. dre tannstillingsfeil og behandling av voksne. En slik behandling består av flere plastkinner (antallet varierer etter omfanget av bittfeilen) som må skiftes hver 14.dag

Hva er Invisalign - Informasjon om alternativet til

Tenner påvirkes av krefter og motkrefter som virker på dem. Kraften fra f.eks en tanregulering kan få tenner til å vandre. Tannregulering fungerer takket være at tennene våre ikke sitter helt fastvokst i kjevebenet, men henger i små tråder som kalles ligamenter Gule tenner - Det er en vanlig misforståelse at gule tenner kan børstes hvite. Det å børste for mye kan faktisk tvert i mot føre til det motsatte, sier tannlege Erik Svendsrud. Vi har rett og slett forskjellig farge på tennene, og med mindre du vil bleke tennene, må du kanskje slå deg til ro med at dine ikke er blant de hviteste

Kjeve & Tann Tannregulerin

Vondt i Tennene Vondt i tennene og tannsmerter kan være både smertefullt og meget plagsomt. Vondt i tennene kan skyldes tannproblemer, sår, rotinfeksjon, bihulebetennelse, virus, feilernæring og skade. Noen av de vanligste årsakene er dårlig tannhygiene, skade, traume og infeksjon i tannroten eller tannkjøttet Krone behandling av sprukket tenner. Større skader som påvirker cuspene på jekslene kan kreve en omforming for å erstatte ødelagte cusper. Her vil tannlege slipe bort en del av det som er igjen av tannen og plassere en krone over dette for å dekke og beskytte tannen - Behandling av periodontitt (tannløsning) er relativt arbeidskrevende fysisk, så jeg forsøker å fordele pasientene slik at jeg ikke blir fullstendig utslitt, smiler hun. Lever i det skjulte Det finnes to typer tannkjøttbetennelse: Gingivitt, som er en bakterieinfeksjon i tannkjøttet, og Periodontitt, som er en bakterieinfeksjon i selve tannfestet

Ingen stjernevurderinger enda. Grønn te - en naturlig behandling for hvite, sunne tenner. Grønn te kan gi deg hvite, sunne tenner. Te-drikking er ikke forbundet med hvite, vakre tenner p å folkemunne - men forskning viser at det å drikke grønn te faktisk fører til sunnere tannkjøtt og mindre flekker på tennene. Studien ble utført av Kushiyama et al i 2009, der de konkluderte med. Alvorligere infeksjoner kan manifestere seg som smerte, hevelse i kinnet, ømhet ved perkusjon av tannen, feber og sykdomsfølelse. Det er da indikasjon for rask behandling med antibiotika etter bakterieprøve og rask videre tannbehandlig. Ofte er akutte odontogene infeksjoner anaerobe

Syreskader på tenner - syreskadet tenner behandling

 1. Blant tannbehandlingene som dekkes er behandling for er sykdommen marginal periodontitt (Pyrea), som er en betennelsessykdom i tannkjøttet og som i verste fall kan føre til at tennene faller ut
 2. Ny behandling for tannkjøttsykdommen periodontitt kan være enklere, Periodontitt måles som tap av feste rundt tannen i millimeter, eller i form av lomedybder. I Preus' studie har vesentlig færre pasienter i testgruppene enn i kontrollene tannkjøttlommer som er dypere enn fem millimeter etter behandling
 3. Tannklinikken ligger i Dronningens gate 50, midt i sentrum av Trondheim. I den rehabiliterte bygården fra 1842 startet vi i 2008 en moderne tannklinikk i hyggelige omgivelser. Dronningens Tenner eies og drives av tannlege Siri Vaslag, spesialist i kjeveortoped
 4. Tap av en eller flere tenner gjør at benet der tannen satt, ikke stimuleres til ny benvekst. Det fører til at benet sakte løses opp. (Video 2-5 under) Ved å sette inn et tannimplantat vil benet på ny stimuleres til vekst og derved beholdes kjevekammen
Invisalign - usynlig tannregulering utført av spesialister

Invisalign er en tilnærmet usynlig, avtakbar og komfortabel måte å rette dine tenner på. Flere og flere velger Invisalign, med gode resultater, for å slippe den mer omfattende tradisjonelle tannreguleringen. Behandlingen består av en serie med individuelt tilpassede, gjennomsiktige plastskinner som brukes i 7-14 dager av gangen Traumer mot tenner. Traumer mot tenner kan oppstå i aldre, men opptrer hyppigst hos barn og ungdom. Behandling og prognose vil avhenge av alder og skadeomfang I mellom tennene kan du bruke tanntråd, tannpirkere og/eller mellomromsbørster. Ved å ha en god munnhygiene unngår du også lettere dårlig ånde og hull i tennene. Medisinsk behandling: Det fins ikke medisin mot kronisk tannkjøttbetennelse. Den forsvinner når plakket (bakteriebelegget) fjernes fra tennene Start behandling med fenoksymetylpenicillin (Apocillin, Weifapenin) 660 mg x 4. Ta bakteriedyrkningsprøve før oppstart. Ved penicillinallergi, gi klindamycin (Clindamycin, Dalacin) 300 mg x 4. Henvisning. Raskest mulig time hos tannlege for videre behandling Hvis erosjonsskader ikke oppdages tidlig, årsaken er ukjent eller vanskelig å eliminere, kan skadene utvikles til å bli svært alvorlig, slik at omfattende behandling blir nødvendig. Forekomst av dentale erosjoner. En klinisk studie blant 18-åringer i Oslo viste at hver tredje ungdom har dentale erosjoner (syreskader) på tennene

Tannregulering - Dronningens Tenner

Usynlig tannregulering - Gjennomsiktige skinner

 1. Slike tenner gir ingen akutte smerter, bortsett fra irritasjon av skarpe kanter. Dersom det er fraktur av en rotfylt tann, vil rotfyllingen komme til syne i form av et oransjerødt gummiaktig materiale (guttaperka). Disse tennene er avitale og forårsaker ingen smerter. Alle pasienter anbefales å søke tannlege for videre behandling
 2. Ved luksasjoner er tannen slått ut av stilling, og dette er den vanligste skade i melketannsettet . Behandlingen av melketenner vurderes individuelt med hensyn til risiko for skade på underliggende permanente tannanlegg. Permanente tenner replasseres med fingertrykk til normal stilling, og okklusjon kontrolleres
 3. Finn din klinikk Behandling Øvelser. koronavirus. Vi følger smittevernprosedyrer som er utarbeidet av helsemyndighetene. Les mer. Kjevesmerter Om du våkner med slitne muskler i kjeven om morgenen er det mulig du skjærer tenner eller strammer kjeven i søvne
 4. Risikoen må kunne sees i sammenheng med pasientens medisinske tilstand og behandling. Lege eller sykehusavdeling må dokumentere pasientens tilstand og risikovurdering før tannbehandling starter. I tilfeller der tenner må fjernes som ledd i den infeksjonsforebyggende behandlingen, dekkes utgifter til nødvendig rehabilitering av tennene
 5. Hull i tennene - smertefri bedøvelse Friske tenner, frisk kropp Munnen er en del av kroppen. Ny forskning har vist at bakterier fra ødelagte tenner kan forårsake problemer også i andre deler av kroppen og regnes i dag som mulige risikofaktorer ved bl.a revmatiske sykdommer, diabetes og hjerte- og karsykdommer
 6. Kosmetisk behandling. Vi er opptatt av du skal ha tenner du vil smile med. Har du ønsker om å gjenskape eller forbedre utseendet på dine tenner, vil vi gjerne fortelle deg hva som er mulig. Les mer. Tannregulering. Vi tilbyr tannregulering for pasienter som ønsker en estetisk forbedring av sin tannstilling
 7. Dersom oppfølgende behandling er nødvendig, har vi spesialister i periodonti som kan hjelpe deg. Forebyggende tannbehandling. Forebyggende tannbehandling hos barn kan omhandle bruk av avtakbare apparater; plater som forebygger tann- og kjevestillingsfeil

Dårlige tenner hos voksne - Tannhygien

Behandling. Hvis smerter og ubehag fra tenner, kjever og slimhinner oppstår under behandlingen, bør pasienten undersøkes hos tannlege snarlig. Behandlingen av ONJ er vanskelig, og pasienter med mistanke om ONJ må henvises oral-/kjevekirurg med spesialkompetanse på området Tannstein har betydelig mer ru overflate enn tennene, noe som gjør det lettere for flere bakterier å feste seg og skape enda mer tannstein. Hvis man går med ubehandlet tannkjøttbetennelse og subgingival tannstein over lang tid kan det føre til at benet rundt tannen trekker seg nedover mot rotspissen

Tannbuen Behandling - tannregulering og kjeveortopedi i Oslo

Dette kan juice og brus gjøre med tennen

Figur 1a-e.Typisk bilde av MIH, med asymmetri mht. alvorlighetsgrad a) Tann 21 har en liten opasitet på bukkalflaten b) Tann 16 har en svak gulaktig misfarging okklusalt c) Tann 26 misfarging okklusalt d) Tann 36 post-eruptiv emaljebrekkasje e) Tann 46 delvis frembrudt og har en temporær restaurering pga. hypomineralisert emalj Har brukt 350.000 på å fikse tennene. Etter ett års behandling og fem turer til Budapest, var to broer over implantater på plass. Rotfylling var fikset, dessuten hadde tannlegen overbevist henne om at hun burde legge broer over fortennene i over- og undermunnen Raskere behandling - mindre helningstid. OralCare vil finne løsningen som gir minst mulig behandlingstid og faste tenner på kortere tid. Eksempel på dette er for den som ønsker implantat: våre kirurger kan trekke tann og sette inn implantat på samme timeavtale Det kan også medføre tannbyll (pericoronal abscess). Når tannen er delvis dekket, kan det være vanskelig å holde den rein, og bakterier kan spre seg under tannkjøttet. Smerter etter tanntrekking. Smerter etter å ha fått trukket en tann er vanlig. De gir seg etter noen timer. Hvis trekkingen var vanskelig, kan smertene vare lenger En kvinne søkte om erstatning fordi hun hadde fått mangelfull tannbehandling hos tannlegen sin. Hun mente at dette førte til at hun måtte ha mer omfattende behandling på grunn av hull i tennene (karies) som ikke var oppdaget. Vi vurderte saken og kvinnen fikk ikke medhold

Invisalign tannregulering - enkel regulering av tenner iBehandling - Asker TannreguleringTannregulering for voksne og barn - Tannestetisk Senter

Solidox Sterke Tenner med Fluor Protection™ teknologi styrker tennene og beskytter emaljen mot hull. Tannkremen har en mild mintsmak og gir frisk pust Skulle dette være tilfellet for ditt dyr er det viktig at en veterinær undersøker tennene og munnhule og anbefaler videre behandling der det er nødvendig. Smådyrklinikken i Haugesund har en velutstyrt tannenhet med trykkluftbor, ultralydscaler, digitalt tannrøntgen og god kompetanse innenfor behandling og forebygging av en rekke tannlidelser Dersom tenner må fjernes som ledd i den infeksjonsforebyggende behandlingen, dekkes også utgifter til nødvendig protetisk behandling som følge av slike tannuttrekkinger, inklusive eventuelle implantater. Utgiftene dekkes fullt ut. 1107 Rehabilitering av tannsettet med protetisk behandling ved tap av tenner som følge av marginal periodontit Hull i tenner (karies): Der det ikke er noen synlige tegn på behandlingsbehov på ellers friske funksjonelle tenner. Kostnader for planlagt behandling før ikraftsettelsen av denne forsikringsavtalen. Tannregulering (ortodonti) Fremstående kirurgi av underkjeve (kjevekirurgi) 1.Akutt behandling etter foreløpig undersøkelse og diagnose 2.Undersøkelse, diagnose, diskusjon om behandlingsalternativ 3.Informasjon og råd om forebygging av skader i tenner og munnhule 4.Begrensing av skadeutvikling og opplæring i egenomsorg. 5.Behandling av patologiske tilstander i tenner, kjeve o munnhule: 9Erstatning av skadet. Behandling og prognose Periodontitt er irreversibelt og krever nøye oppfølgning hos veterinær. Tennene må renses hos veterinær minst 1-2 ganger i året og hunden kan trenge antibiotika mot infeksjon. Hunder med periodontitt må ofte trekke mange tenner, enkelte hunder ender opp tannløse

 • Emballasje no.
 • Gutten i den stripete pyjamasen og saras nøkkel særemne.
 • Elite dating profiel deactiveren.
 • Hvordan lage misosuppe.
 • Tv ratingen yoga.
 • Hafling meran 2000.
 • Kunsthalle bremen.
 • Velferdspermisjon eget bryllup.
 • Katt uten hale.
 • Elsa film norsk.
 • Fiskebåt under 8 meter.
 • Gibt es vampire heute noch.
 • Beryllium neutronen.
 • Engangsservise.
 • Italien weltmeister.
 • Se bilder på samsung cloud.
 • Brief an servicecenter fahrgastrechte.
 • Helen keller utdanning.
 • Luktar ammoniak ur munnen.
 • Gode fiskevann rauland.
 • Kjøpe eiendom i sverige.
 • Ballett heidelberg theater.
 • Johnny hallyday facebook.
 • Middelhavet dybde.
 • Karine ferri enceinte.
 • Earth fragments terraria.
 • Best business games.
 • Hjemmelagde julegaver til venninner.
 • Hemmet sverige.
 • Kiwi konkurranse.
 • Hva er tilhenger med brems.
 • Peaky blinders finn cole.
 • Hva er lyko.
 • Elastisk kjørestrikk.
 • Hva gjør nato.
 • Mat som pedagogisk arena.
 • Psycho pass characters.
 • Garasje til leie kristiansand.
 • Nitrat tabletter.
 • Samisk blodpalt.
 • Integrert kjøleskap test.