Home

Tafjord 1934

In 1934, part of a Norwegian mountain crashed into a fjord, causing a tidal wave that destroyed communities. It has happened before. It will happen again. That's the infamous statement shown at the beginning of Bølgen, Norway's 2015 disaster movie known in English as The Wave. The film depicted a tsunami caused by a mountain.. Natt til 7. april 1934 raste tre millioner kubikk med stein fra Langhammeren ned i Tafjorden 700 meter under. Raset skapte enorme flodbølger som få minutter etter skylte innover Tafjord og nabobygdene Fjørå og Sylte. Bølgene som nådde Tafjord var over 15 meter høye, og sopte ubarmhjertig med seg alt som var å finne The Tafjord accident in 1934 was the first accident of its kind in Norway that was covered by broadcasting and newspapers from not only different parts of Norway but also many other countries in the world. Planes which could land on water arrived with journalists Vil du endringer i ditt TV, internett eller strømabonnement? Se faktura-oversikten, opprette avtalegiro og e-Faktura eller be om en betalingsutsettelse? På Min Side kan du selv endre og oppdatere dine produkter og tjenester fra oss Tafjord is a village in Fjord Municipality in Møre og Romsdal county, Norway.The village is in a valley located at the end of the Tafjorden, about 12 kilometres (7.5 mi) southeast of the municipal centre of Sylte, and just west of the borders of Reinheimen National Park.In the park, the mountains Tordsnose, Karitinden, and Puttegga all lie about 15 kilometres (9.3 mi) to the southeast of.

Roar Uthaug Brings Disaster To The Fjords With BOLGEN (THE

Remembering the Tafjord Tsunami of 1934 - Life in Norwa

Under byggingen av Tafjord 5 måtte det lages et omfattende tunnelsystem, hvor overføringstunnelen på 8037 meter fra Fremste Smettevatnet til Nedre Koppane var den lengste. Her er noen av anleggsarbeiderne som var engasjert i tunnelarbeidet, avbildet 23. oktober 1982 idet de går av taubanen Tafjord Kraftselskap var ett av svært få interkommunale kraftselskap etablert i Norge under og like etter første verdenskrig som klarte seg gjennom mellomkrigstidens økonomiske vanskeligheter uten større driftsutsettelser eller konkurs. Tafjordulykken 1934

Tafjord 3 var trolig det anlegget i verden med høyest vanntrykk i råsprengt trykksjakt da kraftverket ble satt i drift i 1958. Tafjord 3 ble plassert 450 meter inne i fjellet ved Kaldhussæter og utnyttet fallet fra Slettdalsvatnet. Kraftstasjonen til Tafjord 3 ble lagt i fjell ved Kaldhussæter, 10 kilometer sør for Tafjord Bestill strøm hos TAFJORD. Vi anbefaler Tafjord Web Spot som er en av landets aller billigste spotprisavtaler! Som TAFJORD-kunde har du også gode kundefordeler som gratis strømforsikring og prismatch Tafjorden er en arm av Norddalsfjorden og Storfjorden i Norddal kommune i Møre og Romsdal.Den er 8 kilometer lang, og går fra Oksneset ved Fjørå inn til bygda Tafjord.. Fjordens dypeste punkt er ved Okseneset med 220 meter. I 1934 raste deler av bergsida i Tafjorden ut og skapte en flodbølge som tok livet av 40 mennesker rundt fjorden.. I 2006 undersøkte NGU muligheten for at to hamre i.

Tafjordulykken 1934 - Tafjord Krafts histori

Tafjord er særleg kjend for Tafjord-ulukka, ei rasulukke den 7. april 1934 der 40 menneske mista livet.. Kraftselskapet Tafjord Kraft har store vasskraftverk i området. Tafjord har gjeve namn til Tafjordfjella som strekker seg frå Tafjorden til Rauma og Skjåk.Det er særleg nedbørsfelta i Tafjordfjella og fallhøgdene i Tafjordvassdraget som blir utnytta i kraftverka When Olaf II of Norway fled up the Storfjorden to escape the forces of Canute the Great, he and his men journeyed up the fjord until he passed through the Norddalsfjorden and reached the Tafjorden.From there they passed north up the Valldalen valley and across the mountains to Lesja on his way to exile in Russia.. On 7 April 1934, a landslide of about 2,000,000 cubic metres (2,600,000 cu yd. Tafjord Kraft AS er et kraftselskap med hovedkontor i Ålesund kommune i Møre og Romsdal.Selskapet ble stiftet som Tafjord Kraftselskap i Ålesund 12. april 1917, tolv kommuner med Ålesund i spissen deltok. Frem til 1998 var det organisert som et interkommunalt selskap da det ble omgjort til A/S. Konsernet bruker nå varemerket Tafjord for sin virksomhet I 1934 raste en stor del av fjellpartiet over tunnelen ned i fjorden 700 meter under, og den etterfølgende 60 meter høye flodbølgen som skylte inn over land tok livet av 40 mennesker. I dag er Tafjord også navnet på et kraftkonsern som eier flere kraftverk i området I den veiløse bygda Tafjord var en helt avhengig av båt, og MB «Tafjord» var en viktig lenke i kommunikasjonen med omverdenen. Den 7. april 1934 gikk et stort steinskred som skapte enorme bølger, en av de verste naturkatastrofer i Norge på 1900-tallet, i ettertid kjent som Tafjord-ulykka . 40 mennesker omkom, hus og jord ble skylt på fjorden, mens båter og fartøy havnet langt opp på.

The Tafjord Accident in 1934 - Norwegian Fjord

Dommedagsfjellet - Tafjord 1934 Ei bok om Tafjordulykka som skjedde ei vårnatt i 1934. 3 millionar kubikkmeter fjellmasse frå Langhammaren styrta i den tronge Tafjorden og piska opp til 64 meter høge bølgjer som slo innover særleg bygdene Tafjord og Fjørå og drap 40 menneske M/B Tafjord - på land og framleis på sjøen Av Harald Kjølås Den 7. april 1934 vart motorbåten Tafjord kasta 60 meter opp på land av flodbølgja frå det store skredet frå Heggura. Men båten vart gjort i stand att, og brukt til transportoppdrag både av Tafjord Kraft og andre Tafjord-ulykka var en naturkatastrofe som fant sted natt til 7. april 1934 i Tafjorden på Sunnmøre. 20 relasjoner

Ingen kunne tenke seg hvilke konsekvenser et slikt ras kunne få. For å unngå at en eventuell flodbølge skulle ødelegge noe de eide, dro de båtene sine opp på land. Bare folket i Fjørå visste om sprekken i Langhammaren. De som bodde i Tafjord fikk ikke vite om den. Tafjordulykka inntraff kl. 03:10 natt til 7. april 1934 Tafjord rockslide disaster. On 7 April 1934, a rockslide of about 2,000,000 cubic metres (2,600,000 cu yd) of rock fell off the mountain Langhamaren from a height of about 700 metres (2,300 ft). The rock landed in the Tafjorden which created a local tsunami which killed 34 people living on the shore of the fjord. The waves reached a height of 62 metres (203 ft) near the landslide, about 7. Natt til 7. april 1934, klokken 03.10, falt fjellblokken Langhammaren 730 meter rett ned i Tafjorden og utløste en 64 meter høy tsunamibølge som feide inn over bygdene Tafjord og Fjøra. 40 mennesker ble drept denne natten, og bølgen ødela nesten all bebyggelse rundt fjorden Tafjord Kraft og Skredsenter Klatreveggen på senteret. Bilde eies av Kraft og Skredsenteret. Gamle K1 (Kraftstasjon 1) ble for noen år tilbake restaurert og bygd om til et spennende senter for kraft- og skred. Her får du et dypt og følelsesmessig inntrykk av ulykkesnatta 7. april 1934 med bilder og video, samt økt kunnskap om skred

Min Side TAFJORD

M/B «Tafjord 2» ble bygd og levert i 1927, og skulle utføre rutetrafikk, fungere som isbryter, skyssbåt og kirkebåt. I tillegg kom postbefordringen som en viktig del av oppdraget. I den veiløse bygda Tafjord var en helt avhengig av båt, og M/B «Tafjord» var av den grunn et avgjørende viktig kommunikasjonsledd med omverdenen Natten til 7.april 1934 forårsaket et stort fjellskred en flodbølge i Tafjorden. Denne raserte både bebyggelsen i Tafjord og det lille stedet Fjørå. 41 mennesker omkom. Bildet tatt 11. april. Tafjord isolert av ras Et jordras har isolert 250 personer på Sunnmøre. Natt til 7 april 1934 forårsaket et stort fjellskred en flodbølge i Tafjorden Hegguraksla ligger på østsida av Tafjorden, rundt én km fra stedet hvor Tafjordskredet gikk i 1934. To ustabile fjellblokker, 700-800 meter over fjorden, overvåkes. Begge blokkene er avgrenset av dype, vertikale baksprekker. Den øvre blokka har et volum på 2 millioner m³, den nedre 1 million m³

Tirsdag er det 75 år siden Tafjord-ulykken hvor 40 mennesker 95 år gamle Olina Bjørlykke var 20 år da raset gikk 7. april 1934. Slik så Aftenpostens ettermiddagsutgave ut 7. april. Sølvberget bibliotek og kulturhus. Logg inn. Søk tø Et steinras i Tafjord 1934 forårsaket flodbølger som krevde 40 menneskeliv. Norddal kirke er en åttekantet tømmerkirke i barokkstil, bygd 1782. Sylte kirke i Valldal er en tømret langkirke i empirestil, bygd 1863. I Sylte kommer avisen Storfjordnytt ut én gang i uken Sigrid Tafjord (Sylfestdtr.) Birthdate: 1884: Death: 1934 (49-50) Immediate Family: Daughter of Sylfest Larsson Tafjord and Berte Lovise Børresdotter Sæter Wife of Karl Martinss. Rødal Mother of Sigmund Karls Due to the mountains' formation, Tafjord is often sheltered from wind and weather, and has several times measured as the warmest place in Norway. In addition to having a very special nature heritage, Tafjord as a village and community is shaped and formed on a tragic nature disaster back in 1934: The Tafjord Accident. Imagine going to bed at night

Diese Aufzeichnungen sind vor allem auf Wind foehn. Im April 1937 war der Monatsdurchschnitt 9,5 ° C in Tafjord, der wärmste April jemals in Norwegen aufgenommen. Tafjord Erdrutsch-Katastrophe Am 7. April 1934 ein Bergsturz von etwa 2.000.000 Kubikmeter Fels fiel von der Berg Langhamaren aus einer Höhe von etwa 700 Meter Her møter han Erlend K. Ringstad fra Valldal Naturopplevingar Han skal vise oss padlemulighetene i Tafjord og Valldal. For mange er det kanskje de enorme fossefallene som dundrer ned i fjorden som vil lokke mest, mens andre kanskje heller lar seg fascinere av lokalhistorien, som hendelsen i 1934 - der 40 mennesker i Tafjord og Fjøra ble drept av en 64 meter høy flodbølg Det er påskeaften 1934. Litt over klokken tre på natten vekkes befolkningen i bygdene Tafjord og Fjørå av en infernalsk støy. En veldig flodbølge knuser hus, naust og båter, og feier det vekk. Med minutters mellomrom kommer to voldsomme bølger til. En skrekkslagen befolkning søker fortvilt å berge seg og sine

We also have a 12 meters tall indoor climbing wall, a 20 meters long tube slide, and a special exhibition about the tsunami that hit Tafjord and Fjørå in 1934. in addition to our exhibitons and movies we have some interactive exhibitions, such as climbing, abseiling, a 20 meter long pipe slide, ''escape room'' and rockslide experiments Tafjord ligger i Norddal kommune innerst i Tafjorden, en arm av Storfjorden på Sunnmøre. En av tantene mine, Beret Olise Solli (1903-1982) ble gift med Elias Jonsen Rødal (1897-1964). Elias var født på Hemre Rødal i Norddal. Har ikke så mange opplysninger om han Tafjord in our time. The slide scar can be seen in the background. Tafjord is a small settlement in the inner of Tafjorden, one of the fjord parts in the inner areas of the Sunnmøre district.On the 7. of April 1934 a large rock avalanche took place by the fjord on its northeastern side, creating tsunamis which caused the death of 23 people in Tafjord and 17 people in Fjørå, another small. I 1934 omkom 40 personer i Tafjord og Fjøra da et fjellparti raste ut i en annen arm av Storfjorden. Flodbølgen hadde den gang en opyllingshøyde på 12 - 18 meter på de to tettstedene. Enda høyere nådde flodbølgen da all bebyggelsen rundt Loenvatnet, Sogn og Fjordene, ble utslettet først i 1905 og deretter i 1936, begge ganger som følge av store skred i Ramnefjell Ingeborg Tafjord: Birthdate: 1898: Death: 1934 (36) Immediate Family: Daughter of Ola Jakobson Tafjord and Pauline Martinusdotter Rødal Sister of Jakob Tafjord Half sister of Emil Rødal; Alfred Rødal and Sigurd Martinius Rødal. Managed by: Anders Relling: Last Updated: February 10, 201

bilder fra Tafjord: Se på Tripadvisor-medlemmers 34 objektive bilder og videoer av landemerker, hoteller og attraksjoner i Tafjord Endelig blir rasutsatte partier i Tafjord overvåket, 69 år etter at en fjellblokk raste ut fra 750 meters høyde og ned i fjorden. To millioner kubikkmeter ur og fjell førte til at en flodbølge på opptil 62 meter feide over Tafjorden i 1934. -Selv om staten ikk TAFJORD er et konsern bestående av morselskapet Tafjord Kraft AS og datterselskapene Tafjord Kraftproduksjon AS, Tafjord Kraftvarme AS, Tafjord Marked AS, Tafjord Fibernett AS. Vi eier i tillegg. Fjellet her kan utvikle skred på én til to millioner kubikkmeter, noe mindre enn det dramatiske Tafjord-skredet i 1934, som inneholdt tre millioner kubikkmeter masse. Farlige bølger To fjellblokker er under overvåking under Hegguraksla

Etter ulykken i Tafjord og i Fjøra 7

Tafjord - Wikipedi

Grunnet fjella sin formasjon er Tafjord ofte skjermet for vind og vær, og har flere ganger målt som varmeste plassen i Norge. I tillegg til å ha en helt spesiell naturarv, er Tafjord som bygd og samfunn tuftet på en helt spesiell historie; Tafjordulykka 1934: Forestill deg at du legger deg for kvelden Tafjord Kraft AS er et kraftselskap med hovedkontor i Ålesund kommune i Møre og Romsdal. Selskapet ble stiftet som Tafjord Kraftselskap i Ålesund 12. april 1917, tolv kommuner med Ålesund i spissen deltok.[2] Frem til 1998 var det organisert som et interkommunalt selskap da det ble omgjort til A/S.[3] Konsernet bruker nå varemerket Tafjord for sin virksomhet 1934 - Tafjord-ulykka: Et ras i Tafjord på Sunnmøre tar livet av 40 mennesker. WikiMatrix WikiMatrix Stein Erik Tafjord (født 2. november 1953 i Langevåg) er en norsk jazzmusiker (tuba), og bror til jazzmusikeren Runar Tafjord

Høydepunkter Kajakktur på den ukjente og fredfulle UNESCO verdsarvfjorden Tafjord Lokal guide med dyp kunnskap om historie, tradisjoner og Tafjordulykka En 5 timers tur inn i hjerte Allerede etter et par km passerer vi fossen Slufsa på nært hold. Navnet til fossen har flere historier, og tilbake til den tiden Tafjord var koblet til resten av landet via ferge. Denne dagen vil vi også passere steinarret etter Tafjordulykka som i 1934 kostet 41 menneskeliv

Tafjord - Store norske leksiko

Natten til 7. april 1934 skjedde en av de verste naturkatastrofene som har rammet Norge, i Tafjord i Møre og Romsdal. En gigantisk blokk i fjellet Langhamaren løsnet i 750 meters høyde, og mer. Tafjord har enda meir, som ein spennande bergverkshistorie frå tida før den meir kjende rasulykka i 1934. - Tafjord har også uvanleg mykje flaggermus, rekordvarme og sjeldne planter, i. N/B Tafjord er bygd på Vestnes i Romsdal. Fartøyet er bygd for å trafikere ruten Tafjord, en fjordarm i Storfjorden. I tillegg ble benyttet som isbryter, kirkebåt og skyss. Den veiløse bygda Tafjord var avhengig av båt. Den 7 april 1934 gikk det et stort steinskred som skapte enorme bølger Riksantikvaren vil frede M/B «Tafjord», som var passasjerbåt frå 1927 til 1979 i Tafjord. Under Tafjordulukka i 1934 var båten eit av fartya som hamna fleire ti-talls meter oppe på land. Hvor mange bor det i Norge? Hvor mange kommer hit, og hvor mange reiser ut? Og hvor mange vil vi bli i fremtiden

Bli med på Vestlandets vakraste kajakktur fra Tafjord til Geiranger! Er det en sommer denne turen skal gjennomføres, så er det i år! Denne dagen vil vi også passere steinarret etter Tafjordulykka som i 1934 kostet 41 menneskeliv Tafjord pictures: Check out Tripadvisor members' 34 candid photos and videos of landmarks, hotels, and attractions in Tafjord Veibeskrivelse til Tafjord (Norddal) med offentlig transport. Følgende transittlinjer har ruter som passerer nær Tafjord Buss: 214; Hvordan komme seg til Tafjord via Buss. Klikk på Buss rute for å se steg-for-steg veibeskrivelser med kartlinjeankomsttider og oppdaterte rutetabeller. Fra Ålesund Lufthavn. Chat med Preben Tafjord, 19 i dag. From Dyrkorn, Norge. Start å chatte med ham helt gratis på Bado De Tafjord is een fjord in Noorwegen, in de gemeente Norddal, provincie Møre og Romsdal.Het is een zijtak van de Norddalsfjord.. Geschiedenis. Toen Olaf II van Noorwegen in 1028 vluchtte om te ontsnappen aan de troepen van Knoet de Grote, trok hij met zijn mannen langs de Tafjord onderweg naar zijn ballingschap in Rusland.. Ramp. Op 7 april 1934 veroorzaakte een aardverschuiving, waardoor.

Tafjord-ulykken var en naturkatastrofe som fant sted natt til 7. april 1934 i Tafjord på Sunnmøre. Et større fjellparti raste ut i fjorden og flodbølgen fra raset raserte store områder og drepte 41 mennesker. Lina Muldal, med sønnen Martin paa venstre og Nils paa høire side. Bakenfor, Ingvald Muldal I 1934 i Tafjord raste deler av fjellet ut (2-3 millioner kubikkmeter masse), og 40 mennesker omkom som følge av flodbølgen. Den var 64 meter høy på det høyest

Tafjord, 1934 Heggura sett nedover frå toppen av rasstaden. Tafjordskredet 7. april 1934. Kartblad:13193 TAFJORD; 13194 VALLDAL. Foto: NGU-Arne Bugge, 1934 TAFJORD: 7. april 1934: 23 innbyggarar i Tafjord og 17 i Fjørå omkom då tsunamibølgjene som oppstod etter at eit fjellskred på 3 millionar kubikkmeter styrta i fjorden mellom dei to bygdene Natt til 7. april 1934 skjedde en av de verste naturkatastrofene i Norge på 1900-tallet. Cirka 3-4 millioner kubikkmeter stein falt ut i fjorden da en steinblokk raste ut fra fjellet Langhamaren i Tafjorden, fra en høyde på 750 meter over havet. - Situasjonen lignet mye det vi i dag ser med fjellet Mannen 11.mai.2019 - Dommedagsfjellet - Tafjord 1934 av Astor Furseth - Se omtaler, sitater og terningkast. Se hva andre mener om denne boka, og fortell hva du mener selv

Tafjord är ett samhälle i Norddals kommun i södra Møre og Romsdal fylke i västra Norge. 160 invånare (2004).Tafjord lägger längst i en fjordarm av Storfjorden, och utsattes 1934 för en katastrof, Tafjordolyckan, när 40 människor omkom i en flodvåg efter ett fjällskre On 7 April 1934, a landslide of about 2,000,000 cubic metres (2,600,000 cu yd) of rock fell off the mountain Langhamaren from a height of about 700 metres (2,300 ft). The rock landed in the Tafjorden which created a local tsunami which killed 40 people living on the shore of the fjord Tafjord: | | | |Tafjord| | | | | |Village| World Heritage Encyclopedia, the aggregation of the largest online encyclopedias available, and the most definitive.

85 år sidan Tafjordulykka - smp

80 år siden Tafjord ble knust - NRK

 1. dre enn det dramatiske Tafjord-skredet i 1934, som inneholdt tre millioner kubikkmeter masse. Farlige bølger. To fjellblokker er under overvåking under Hegguraksla
 2. Highlights Kayak the hidden and quite UNESCO fjord: Tafjorden Local guide with deep local knowledge Hike up to a abandoned fjord farm Information and stories about the Tafjord
 3. I 1934 omkom 40 mennesker i Tafjord da voldsomme flodbølger skylte innover bebyggelsen etter at en stor fjellblokk løsnet og raste ned i fjorden. Kontaktperson ved NGU: Lars Harald Blikra, tlf: 73 90 41 15
 4. ale du Norddalsfjord, dans le comté de Møre og Romsdal.Principalement alimenté par la Storelva, il mesure 12 km de longueur, pour une largeur maximale de 1,8 km. Le fjord est situé au sud-est du village de Sylte, le centre ad
 5. Natt til 7. april 1934, var katastrofen eit faktum for dei vesle bygdesamfunna Tafjord og Fjørå. Eit massivt skred på rundt 3 million kubikk utløyste ein tsunami i fjorden som tok livet av 40 menneske då bølgjer opp til 17 meter høge slo inn over land
 6. istrativamente sus riberas pertenecen al municipio de Norddal del condado de Møre og Romsdal.. Tafjord es también el nombre de la pequeña localidad en la cabecera del fiordo que le da nombre, que en 2012 contaba con.
 7. Tafjord målestasjon melder om følgende observasjoner for 6. april 1934: «S lett til laber bris som om ettermiddagen dreiet E-lig. Klarvær men tilskying om ettermiddagen og kvelden. Temperaturen var -2° om natten, 1° om morgenen, 6° om middagen og 5° om kvelden.» LES OGSÅ: Den første norske katastrofefilm er Norges Oscar-kandida

TAFJORD Strøm og fiber på Sunnmør

 1. THE TAFJORD DISASTER. The light grey scar left after the landslide is clearly seen on the mountainside just before the waterfall on the northern side of the fjord. The red segment indicates the section of the mountain that fell down into the fjord at Fj r . on 7th April 1934
 2. Tafjord er ei lita bygd inst i Tafjorden på Sunnmøre, som ligg i eit område med høg skredaktivitet og skredfare. Tre fjellparti i nærleiken av Tafjord vert i dag overvaka dagleg grunna fare for katastrofale fjellskred, og i 1934 vart Tafjord råka av ei massiv flodbølgje forårsaka av eit fjellskred i Tafjorden
 3. THE TAFJORD DISASTER. The light grey scar left after the landslide is clearly seen on the mountainside just before the waterfall on the northern side of the fjord. The red segment indicates the section of the mountain that fell down into the fjord at Fjørå. on 7th April 1934
 4. Ei aprilnatt i 1934 skjedde det som ikke skulle skje. Syv millioner kubikkmeter med fjell raste ut i Tafjorden. Flodbølgen som fulgte var på over 60 meter og raserte alt på sin vei. 41 mennesker mistet livet. Vi lever tett på naturen på Sunnmøre. Akkurat det kan du lære mer om dersom du besøker Kraft- og skredsenteret i Tafjord
 5. Tafjord-ulykken Klokken 03.10 natt til 7. april 1934 raste et større fjellparti ut i Tafjorden på Sunnmøre. Langhammeren var 730 meter over havet da den løsnet og tok med seg tre millioner.
 6. The Tafjord is surrounded by the Tafjord Mountains, a beautiful mountain range with peaks reaching up to 2000 meters above sea level. The Tafjord Rockslide disaster - 1934 ‍ In 1934, a rockslide containing 2 million cubic meters of rock from the mountain Hegguraksla collapsed into the Tafjord, creating a tsunami over 60 meters high
 7. Onsdag skal prosjektet offentlig presenteres i Tafjord, bygda som i Norge er registrert for flest skred. Den største ulykken skjedde i 1934. 40 mennesker omkom da Langhammeren raste ut i Storfjorden

Kundesenter Tafjord

Tafjord tsunami 1934. As is stated at in the title credits of the trailer, there actually was a deadly tsunami in 1905 in Møre og Romsdal and Lovatnet in Sogn og Fjordane and again in 1934 in the villages of Fjørå and Tafjord but those were caused by rock slides, not earthquakes Geologic research in the fjord Tafjorden has revealed that several rock avalanches have taken place along this. Målet er å unngå ein liknande katastrofe som den som skjedde i Tafjord i 1934. Flodbølgja som vart danna då eit fjellparti raste ned i fjorden drap 40 menneske i den vesle bygda. _____ Les hele saken på NRK.n Rockfalls and the waves that they generate are a real and present hazard in Norway's fiord country. The leading candidate for the next rockfall disaster is A.. NVE - Norges vassdrags- og energidirektora The science centre in Tafjord is situated in the first hydro electric power station belonging to Tafjord Kraftproduksjon AS from 1923, and also contains information about avalanches and rock slides in the area. We also have a 12 meters tall indoor climbing wall, a 20 meters long tube slide, and a special exhibition about the tsunami that hit Tafjord and Fjørå in 1934. in.

Den norske bokbyen - Fjærland - Dommedagsfjellet. Tafjord Car Grave site information of Dagny Tafjord (1907 - 2007) at Ramnes Kirke in Re, Re, Vestfold, Norway from BillionGrave

Tafjord 5 - Tafjord Krafts histori

Dommedagsfjellet - Tafjord 1934 Gyldendal 1985, ny utgave 1995 (with English Summary) Boka handler om Tafjordulykka i 1934 der 40 menneske omkom. Skredulykker i Norge Tun Forlag, Oslo 2006, 207 sider (storformat) 130 foto. Boka presenterer norsk skredhistorie på bakgrunn av innsamla opplysninger om 3500 skredhendinger. Dommedagsfjellet Chat med Alex, 21 i dag. From Tafjord, Norge. Start å chatte med ham helt gratis på Bado

Tafjord Krafts historie - Utforsk konsernets over 100 år

Er det en sommer denne turen skal gjennomføres, så er det i år! Geirangerfjorden vil trolig være mindre trafikkert enn vanlig, noe som gjør denne turen enda mer unik enn ellers. Denne spektakulære turen er i underkant av 65 km, og vil ta oss 3,5 dager å padle/3 overnattinger i telt. I tillegg til selve padleturen har vi lagt inn en overnatting i Tafjord i forkant av padleturen, og i. Etter Tafjord-ulykken i 1934 ble folk i bygda enige om å ikke snakke om katastrofen. - Er det ikke farlig å la slik kunnskap gå i glemmeboken? - Veldig farlig Er det en sommer denne turen skal gjennomføres, så er det i år! Geirangerfjorden vil trolig være mindre trafikkert enn vanlig, noe som gjør denne turen enda mer unik enn ellers. Denne spektakulær

Tafjord is a village in Norddal Municipality in Møre og Romsdal county, Norway. The village is in a valley located at the end of the Tafjorden, about 12 kilometres (7.5 mi) southeast of the municipal centre of Sylte, and just west of the borders of Reinheimen National Park. In the park, the mountains Tordsnose, Karitinden, and Puttegga all lie about 15 kilometres (9.3 mi) to the southeast of. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube I Tafjord var der smoltanlegg og oppdrett. Frå Valldal til Tafjord var det 19 km. I Fjørå var dei ca 100 fastbuande. 16-17 gardsbruk. Til og med aprikosar kunne bli modne. Køyrde gjennom 3 tunnelar og 4 rasoverbygg. Sola var visst vekke 7 månader i året. Før utbygginga i Tafjord var Muldalsfossen der. Hadde eit fall på 200 meter rett ned Tafjorden är en arm av Norddalsfjorden och Storfjorden i Norddals kommun, Møre og Romsdal fylke, Norge.Den är åtta kilometer lång och går från Oksneset vid Fjøra till Tafjord.Största djupet är 220 meter vid Okseneset I 1934 omkom 40 mennesker i Tafjord, da et skred førte til en flodbølge på over 60 meter. Årsagen til flodbølgerne er ikke jordskælv men at fjeldsiderne slår sprækker og knækker af. Mange steder på Vestlandet er der op under 1.000 meter høje fjeldsider, som går nærmest lodret ned mod fjorden

Åkernesremna

Driftsmeldinger TAFJORD

In 1934, a disastrous rock slide occurred at Heggura near the village of Tafjord on the west coast of Norway. The origin of the slide was high up in the steep mountain at the north-eastern shore of the fjord, see Figs. 1 and 2. The slide included a rock mass wit Kraft og skredsenteret i Tafjord. DSB: Risikoanalyse av varsla fjellskred (2016) Ei rekkje aktørar har ei rolle innan fjellskredberedskap i Norge. Kommunane har eit grunnleggande ansvar for å ivareta befolkninga sin tryggleik, og utgjer det lokale fundamentet i den nasjonale beredskapen Norddal church was built in 1782 and is the first octagonal church to be built in Sunnmøre. The church was constructed on the same site on which the old stave church once stood. This church was built in Valldal and moved to Norddal in the 1620s. Parts of the old stave church were used when the new church was constructed. The architect was Ole Larsen Døving I 1934 er der oppført ein til båt på Tafjord Snurpenotlag, M/B «Viking» med Avance 35 HK, og i 1940 og 1944, ein med namnet «Max». 1936 eigde Tafjord Snurpenotlag skøyta «Urd», eit skur, notbåt, to færingar, motorgavelbåt på 30 fot, snurpenot, fem andre nøter, tau, presenning og diverse, oppgjeve til 32 000 kroner

Ras i Loen og Tafjord-ulykka -SunnmørspostenLife is Great: Sunday here and thereRas i Loen og Tafjord-ulykka -smpMøre og Romsdal adventure | Annemari Ruthven Photography
 • Gta 5 hacks pc.
 • Pool sommerhus til salg blåvand.
 • Mussorgsky bilder einer ausstellung klavier.
 • Doro smarttelefonskole.
 • Frozen margarita drink.
 • Super trouper album.
 • Oslo trolls.
 • Radio okapi.
 • Raxanreeb wararka.
 • Intertekst vg3 kap 6.
 • Jobbsøknad eksempel kiwi.
 • Ballettschule kling bad rappenau.
 • E coli oppbygning.
 • Canal digital tilbud dekoder.
 • Cubanita durlach brunch.
 • Sekundering langrenn.
 • 2018 male haircuts.
 • Digitalkamera wikipedia.
 • Freibad gassbachtal stromberg adresse.
 • Bob dylan house of the rising' sun.
 • Reeperbahn mittwoch.
 • Sykkelkart toscana.
 • Nettbutikk programvare gratis.
 • Fluch der karibik 6 barbossa überlebt.
 • Reise indonesia.
 • Gestank messen.
 • Summer olympics 2016 medal table.
 • Kjevik fallskjermklubb no.
 • Groupon no oslo.
 • Mannlig sopran.
 • Hops svenska.
 • Ramsløk hitra.
 • Champagnesabel pris.
 • Chris noth ehefrau.
 • Fryd kofte barn.
 • Carbagerun 2017.
 • Audi rs5 schwarz.
 • Mydays berlin wellness.
 • Knestrømper ull.
 • Livmorhalskreft med spredning til lungene.
 • Mountainbike kurs darmstadt.